Meggyes lepény
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- leveles vajas tészta vagy következő tésztából
- 0.5 kg finom liszt
- 25 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- só
- 2 dl tejföl
- kávéskanál rum
töltelék
- 1.5 kg kimagozott meggy
- 10 dkg cukor
- 10 dkg dió
Elkészítés
A tésztát összegyúrjuk, felével béleljünk ki egy peremes sütőformát. Zsemlemorzsát, a meggyet, a darált diót, erre a fahéjas cukrot szórjunk rá, majd megint a zsemlemorzsát. Ezután rátesszük a tészta másik kinyújtott részét. A tetejét megkenjük tojással elkevert tejföllel. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 30-35 percig sütjük, majd, hogy a teteje is megpiruljon, erősebb tűzön süssük 5 percig.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.